Hamburger med hjemmelaget brød, coleslaw og søtpotet chips

Nå er det få dager til 2019, så et nytt år med nye muligheter, som videre betyr flere oppskrifter på min blogg. I dette innlegget får du oppskrift på hjemmelaget hamburger kjøtt, brød, coleslaw og søtpotet chips.

Trykk for oppskrift:

4 burgere

Ingredienser:

Hamburger kjøtt:

 • 400g kjøttdeig (10-20%)
 • 1 egg
 • Salt og pepper
  Hamburgerbrød:
 • 1 1/4 dl lettmelk
 • 1/2 dl vann
 • 150g hvetemel
 • 1oog sammalt hvetemel
 • 12,5 g gjær
 • 0,5 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 25 g melange
  Coleslaw:
 • Mix av kålrot, gulrot og rødbeter
 • 0,5 tube Majones
 • 3 ss Gresk Yoghurt
 • 1 ts Sweet chilisaus
  Søtpotet chips:
 • 3 søtpotet
 • Paprika krydder
 • Basilikum
 • Salt og pepper
 • Olje

Slik gjør du:

Burger:
Bland kjøttdeig, egg, salt og pepper i en bolle med hendene til en jevn og klissete masse. Form til 4 sirkler som er 3-4 cm i tykkelsen. Stek på maks varme i ca 1,5-2 minutt på hver side (Blir best om du kun snur 1 gang). Settes i ovnen til servering så de holder seg varme.

Hamburgerbrød:
Bland alle ingrediensene untatt smøret og saltet i en kjøkkenmaskin. Elt i ca 5 minutter, før du tilsetter salt og smør i små terninger. Elt videre til deigen slipper kantene i bollen og smøret har blitt blandet godt i deigen. Øk farten underveis. Du skal ha en elastisk, smidig og fin deig som lar seg lett forme, hvis ikke tilsetter du mer mel og vann. Dekk bollen med plast og la den heve over varmt vann i 30min.

Skru ovnen på 225°. Ha deigen på en melet underlag og del den i 4 like store deler. Trill delene til boller som du trykker litt ned med håndflaten. Legg brødene på et stekebrett, og la brødene etterheve i 30 min på kjøkkenbenken. Gjerne pensle brødene med lunkent vann og strø på med sesamfrø. Har brødene hevet mye i høyden, kan du presse de forsiktig ned med håndflaten. Ha brødene i ovnen i 10-20 min (225°), steketiden varierer etter hvor store brødene er.

Søtpotet chips:
Sett ovnen på 200°. Skrell og kutt søtpotet til småe rektangulære former, ha videre alt søtpoteten i en ildfastform. Hell litt olje over og krydder med paprika krydder, basilikum, salt og pepper. Bland dette godt sammen, sett i ovnen i 40min (200°).

Coleslaw:
Bland mixen av kålrot, gulrot, rødbeter sammen med majones, gresk yoghurt og sweet chilisaus.

Da er det bare å servere denne gode retten. GOD JUL:-)

Ingrediensene til hamburgerbrødene (+vann og sammalt hvetemel)

Jepp, da ble den ferdig. Lang tid i bake og steke, og blir dessverre spist opp på kort tid.

Bon Appetit

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.